Pimpampukje's Werking

Pimpampukje 1 en 2- Tarief volgens inkomen

In pimpampukje 1 Orchideestraat – Oostakker en Pimpampukje 2 Gentstraat – Oostakker wordt het tarief berekend op basis van het inkomen van de ouder(s). U kan hiervoor een attest inkomen verkrijgen via de site van kind en gezin. U kan ook een simulatie maken van uw tarief.
Aangezien we een all-in kinderopvang zijn wordt er een extra supplement aangerekend voor de verzorgingsproducten en ecologische pampers.

 

Pimpampukje 3: All-in maandprijs

Pimpampukje 3 – Lochristi hanteren een forfaitaire maandprijs berekend op basis van de aanwezigheidsdagen. De maandprijs is een all-in prijs ook luiers! In deze maandprijs zitten feestdagen en verlofdagen al reeds verwerkt. Dit wil zeggen dat u alle maanden hetzelfde maandbedrag betaalt, ongeacht afwezigheden of verlofperiodes. Zo komt u niet voor verassingen te staan en betaalt u elke maand hetzelfde bedrag (exclusief bijkomende kosten). Echter is er een terugbetaling voorzien van 10 ziektedagen voor een voltijdse opvangplan.

Tegenover deze maandprijs staan enkele financiële tegemoetkomingen zoals de kinderopvangtoeslag en fiscale belastingvoordeel.
Elk kind ingeschreven in Pimpampukje krijgt via het groeipakket/kinderbijslag een toeslag van 3.50euro per aanwezigheidsdag, Deze wordt automatisch uitbetaald via het groeipakket, de maand na de gepresteerde opvangdagen! 
Elk jaar krijgen ouders van Pimpampukje een fiscaal attest waarbij men de kosten voor kinderopvang kan inbrengen in de belastingen voor maximaal 14.40 euro per geplande opvangdag. Dus ook voor dagen waarop uw kind afwezig was in de kinderopvang! De belastingvermindering bedraagt maximaal 45% van de uitgaven.

5 dagen per week

All-in prijs 630 euro / maand

– 74 euro kinderopvangtoeslag

– 131 euro fiscaal voordeel425 euro / maand*

Alles inbegrepen! 

4 dagen per week

All-in prijs 525 euro / maand

– 59 euro kinderopvangtoeslag

– 105 euro fiscaal voordeel361 euro / maand*

Alles inbegrepen! 

3 dagen per week

All-in prijs 415 euro / maand

– 45 euro kinderopvangtoeslag

– 79 euro fiscaal voordeel291 euro / maand*

Alles inbegrepen! 

*  De kortingen worden uitbetaald via derden, het volledige bedrag dient steeds aan de opvang betaald te worden | kortingen variëren en zijn afhankelijk van aantal dagen/maand

Voeding

Pimpampukje is een gezond kinderdagverblijf. De voeding is speciaal afgestemd aan de noden van de kinderen, daarvoor wordt er samengewerkt met een maaltijdleverancier speciaal voor kinderopvang. Er wordt om 9 uur soep geserveerd, om 11 uur een gevarieerde warme maaltijd en om 15 uur fruitpap of fruit en een dessertje voor de oudste.

Spel

Spelen om te leren en leren om te spelen. In pimpampukje wordt er afgewisseld tussen vrij spel en begeleid spel. Er wordt gezongen, gedanst, verhalen voorgelezen, geknutseld, poppenkast gespeeld, ontdekken van materialen en zoveel meer! Er is een gevarieerd aanbod aan speelgoed waar de kinderen zelf aankunnen zodat ze steeds zelf kunnen kiezen waarmee ze willen spelen. Ook samen opruimen hoort bij het spelen.

Verzorging

Er wordt veel aandacht besteed aan de verzorging van onze kinderen. Voor de beste zorg van de billetjes gebruiken wij bij Pimpampukje 'cheeky wipes'. Dit zijn herbruikbare doekjes ter vervanging van vochtige doekjes, die een milde werking hebben op de gevoelige huid van de kinderen. Daarnaast werken we ook met ecologische wegwerp luiers. Niet alleen goed voor de babybilletjes maar ook voor het milieu!

Overleg

Een open communicatie met de ouders is de belangrijke pijler van Pimpampukje. Te beginnen met een goed uitgeschreven en uitgelegd beleid waar de ouders kunnen kennismaken met al de facetten van kinderopvang. Bij de breng- en haalmomenten wordt er uitgebreid de tijd genomen om het dagverloop van uw kind te overlopen. Het digitaal dagrapport biedt hierbij ondersteuning. Bij vragen of problemen staan de begeleidsters steeds voor u klaar om samen te overleggen.

Zindelijkheid

Een goede voorbereiding op de kleuterschool is belangrijk en daarbij is de zindelijkheid van kapitaal belang. In Pimpampukje hebben we dan ook een intensief zindelijkheidsprogramma dat uitgaat van successen en het dragen van een onderbroekje ipv pamper. Deze training wordt gedaan in samenwerking en samenspraak met de ouders. 95% van de kinderen zijn zindelijk tegen dat ze starten in de kleuterschool.

Ziektebeleid

Pimpampukje hanteert een strikt ziektebeleid om de veiligheid en de gezondheid van alle kinderen én medewerkers te garanderen. Voorkomen is beter dan genezen en daarom worden er preventiemaatregelen genomen om ziekte en verspreiding ervan te voorkomen. Zo wordt er ontsmet en verlucht om bacteriën geen kans te geven. Bij ziekte dienen kinderen thuis verzorgd te worden en zodra ze genezen zijn, kunnen ze terug komen spelen in de opvang. Ons streng beleid zorgt ervoor dat er minderen zieken zijn in de kinderopvang.

Buitenspel

Niets leuker en gezonder dan buiten spelen! Daarom heeft elke vestiging een leuke buitenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en ravotten. Naast speelmateriaal zijn er ook natuurelementen aanwezig zoals boomstammen om op te klimmen en klauteren, een wilgentunnel en een moestuintje om te leren zorg dragen van de natuur en de groei van planten. Voor de baby's is er een buitenbox waar ook zij veilig van de natuur en buitenlucht kunnen genieten.

Bedrijven

Bedrijven nemen steeds meer hun verantwoordelijkheid voor het kinderopvangbeleid van zijn medewerkers en hun gezin. Bedrijven kunnen dit doen door te investeren in kinderopvang of door kindplaatsen te reserveren in Pimpampukje. Zo ontnemen zij de druk en de last van hun medewerkers hun schouders om een kwaliteitsvolle kinderopvang te vinden dicht bij hun thuis of het werk.