Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Coördinator

Tifany is 30 jaar en voor haar is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio. Tifany werd in 2022 trotse mama van een zoontje, Elano. 

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders. Daarnaast is Tifany in 2023 ook gestart met de opleiding tot babyspecialist

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in alle kinderdagverblijven.

HAN_4494

Fien

Verantwoordelijk en Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Fien, 27 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie.
Fien werkte al bijna 2 jaar in  Pimpampukje als begeleider en locatieverantwoordelijke. Daarna ging ze een nieuwe uitdaging aan als klantenbeheerder bij opgroeien voor kinderopvang en als ondersteuner voor kinderen met een beperking in het gewoon onderwijs. Ze miste het werken met de kleine kindjes en ontdekte zo dat haar hart toch bij de kinderopvang ligt.
Nu staat Fien in de leefgroep en is de verantwoordelijke van de vestiging in de Orchideestraat.

Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.
Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

HAN_4491

Shana

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

 Shana is 25 jaar en woont in Lokeren. Ze is afgestuurd als Kinderverzorgster en Zorgkundige. Daarna heeft ze nog twee jaar verpleegkundige gestudeerd maar haar hart lag bij de jongste kinderen.

Ze werkt ondertussen al twee jaar bij Pimpampukje met heel haar hart, ze heeft daartussen ook ergens anders gewerkt maar miste de werking en visie van Pimpampukje.

Shana is graag creatief bezig maar laat de kindjes ook
graag creatief bezig zijn. Dit kan op alle vlakken zijn niet alleen knutselen maar boekjes lezen, spelletjes spelen, liedjes zingen enz..

Ze vind het ook belangrijk dat ieder kind zijn eigen
ontplooiing kansen krijgt en ieder kind zich veilig en geliefd voelt in de opvang en met een lach binnen komt en met een lach terug naar huis gaat.

Contact naar de ouders vindt Shana ook zeer belangrijk
zoals het dagverloop van je kindje maar ook met andere vragen of even je hart luchten kan je ook altijd terecht bij haar!

Wat haar zo blij maakt in haar job is de kindjes zo te zien opgroeien vanaf de eerste dag dat ze binnen komen tot aan de dag dat ze klaar zijn voor school.

HAN_4490

Tamaïca

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Tamaïca is 23 jaar en woont in Wondelgem. Van jongs af aan wist ze al dat ze wou werken met kinderen. Ze twijfelde in welke richting ze wou gaan. Na 2 jaar de opleiding bachelor lager onderwijs gevolgd te hebben, heeft ze 100% gekozen om te werken met baby’s en peuters. Ze merkte al snel dat dit meer haar ding was en doet dit ook met volle goesting.

Tamaïca geniet met volle teugen om bezig te zijn met jullie kinderen. Ze vindt het heel belangrijk dat ieder kind zich geliefd en veilig voelt in de opvang en dat is prioriteit voor haar. 

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en dit is zeker oké. Tamaïca wordt er vrolijk van wanneer kinderen iets bijleren en een succeservaring ervaren.
Ze vindt het proces dat een kind doorstaat belangrijker dan het product. Tamaïca komt altijd met een glimlach en volle goesting naar pimpampukje aangezien ze echt haar roeping gevonden heeft in de kinderopvang. 

Kimberly

Leefgroepbegeleider Orchideestraat

Kimberly, 25 jaar, momenteel studeert ze nog voor de opleiding pedagogie van het jonge kind. In het middelbaar studeerde ze af in de richting Sociaal Technische Wetenschappen. Nadien is ze 2,5 jaar kleuteronderwijs gaan studeren maar door omstandigheden moeten stoppen. Na 3 jaar in een drukke huisartsenpraktijk te werken als praktijkassistente besliste ze om toch te kiezen om te werken met kinderen. Ze miste het werken met kleine kinderen dus stapte ze in het switch traject van PJK. Ze deed eerst stage bij Pimpampukje en kwam daarna in het vaste team.

In haar opleiding heeft ze gezien hoe belangrijk het is om naar elk kind apart te kijken. Om dus eigenlijk te gaan kijken naar welk talent elke kind heeft en ervoor te zorgen dat elk kind zijn of haar talent optimaal kan gaan gebruiken.

Daarnaast vindt ze het ook belangrijk dat de ouders weten dat ze bij haar terecht kunnen. Ouders zijn de eerste opvoeder van het kind. Ze vindt een respectvolle houding ook belangrijk, dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid bij het kind en een goede samenwerking met de ouders.

Shania

Student begeleider Orchideestraat

Shania volgt momenteel via het volwassenonderwijs de opleiding Begeleider in de kinderopvang. Zij zal het volledige schooljaar op maandag en dinsdag werken in Pimpampukje Orchideestraat. Onder de begeleiding van de vaste medewerkers zal ze bij ons ervaring opdoen en is ze een extra paar handen in onze leefgroep.

HAN_4489

Julie

Ondersteunende vlinder Orchideestraat en Gentstraat 

Julie is 21 jaar en houd ervan om met kinderen bezig te zijn hier ligt haar hart en ziel!

Julie is afgestudeerd als Kinderverzorgster en zorgkundige +.

 

Ze is iemand die heel enthousiast is en voor iedereen zal klaarstaan. 

Haar enthousiasme wilt ze meegeven aan de kinderen en hen een lach op hun gezicht toveren . Daarom is haar motto ook een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! 

Hiernaast is ze ook graag creatief bezig en doet ze het liefst zoveel mogelijk leuke activiteiten met de kinderen. 

 

Julie vindt het ook belangrijk dat de kinderen zich zelf kunnen ontplooien en hun eigen persoontje kunnen ontwikkelen. 

 

Julie werkt in beide vestigingen als ondersteunde vlinder, ze is een extra begeleider zodat er meer tijd kan geïnvesteerd worden in de kinderen.

Tiana

Leefgroepbegeleidster & mentor Gentstraat

Tiana is 23 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. 

Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Ze is er 100% van overtuigt dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten. Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Tiana vindt het gevoel (van de kids) achter een activiteit belangrijker dan het resultaat / de oorspronkelijk opdracht zelf. Tiana komt elke dag met een smile naar pimpampukje aangezien werken met kinderen echt haar droomjob is.

Tiana is ook mentor van de studenten die doorheen het schooljaar stage doen bij Pimpampukje

Duygu

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Duygu, 25 jaar, is afgestudeerd als kinderverzorgster in Antwerpen. Momenteel is Duygu in zwangerschapsrust van haar eerste kindje 

Na 2 jaar in Antwerpen gewerkt te hebben als kinderbegeleidster, besloot ze om ook aan haar eigen gezin te starten en nam een grote stap. Ze is getrouwd en verhuist naar Lochristi, Gent. Daarna ging ze aan de slag bij Pimpampukje.

Na haar studies heeft ze 1 jaar kleuteronderwijs gevolgt maar werktte toch liever met de allerkleinste. Daar had ze meer kriebels in haar buik. 

Duygu vindt het belangrijk om aan elk kind te laten voelen dat ze uniek zijn. Elk kind krijgt evenveel liefde, troost en aandacht. Ook vind ze belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten.

De kinderen zien groeien, verder ontwikkelen en het ontdekken van de wereld daar wordt ze heel gelukkig van. Ze staat elke dag klaar met een grote glimlach voor de kinderen en de ouders. 

Duygu is momenteel in zwangerschapsverlof van haar eerste kindje.

 

Nathalia

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

More info coming soon

Gamze

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Gamze is 27 jaar en geboren in Nederland. Ze werkte reeds enkele jaren als begeleider van jonge kinderen in Nederland én Turkije. Hierdoor heeft ze veel kennis van verschillende culturen en leefgewoontes en veel ervaring opgebouwd.

Gamze is een rustig persoon en houdt van structuur zowel voor zichzelf als voor de kinderen. Ze gaat met vol enthousiasme aan de slag met de kinderen om hen een leuke en leerzame dag te laten beleven! 

Angelique

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

More info coming soon