Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke | Leefgroepbegeleidster

Voor Tifany is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio.

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spellend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven. Tifany staat zelf ook in de leefgroepen van beide locaties.

Hannah Vanoverschelde

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Hannah is 25 jaar en woont in Gent. Na het afronden van haar studies master in de pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek staat ze sinds enkele jaren liefst van al in de kinderopvang. Ze geniet van de schattige snoetjes van de kindjes, maar daarnaast vindt ze het belangrijk om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ze streeft ernaar een veilige basis/haven te vormen voor de kinderen van waaruit ze kunnen ontdekken en waarnaar ze steeds kunnen terugkeren.

Hannah is voorstander van open en transparante communicatie en staat daarom altijd klaar voor vragen, bedenkingen of een fijne babbel.

Hannah coördineert de dagelijkse werking van de kinderopvang in de Orchideestraat.

Eveline Fransen

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Eveline is 21 jaar en woont in Sint-Amandsberg. Na haar afstudeerstage kinderzorg in Pimpampukje begon zij als vaste begeleidster in onze kinderopvang.

Eveline vindt het belangrijk dat alles op het tempo van het kind gebeurd, want ieder kind is uniek. Knutselen met de kinderen doet ze heel graag. De breng -en afhaal momenten met ouders vindt ze belangrijk zodat de ouders precies weten hoe de dag van hun kleine sloeber is verlopen. Eveline komt elke dag met veel enthousiasme werken, de kinderen geven haar energie en een lach op haar gezicht!

 

 

Shana Vermoens

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shana is 22 jaar en woont in Lokeren. Na het behalen van haar diploma Kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg heeft Shana nog twee jaar verpleging gestudeerd. Maar haar hart lag bij de kinderen en de kinderopvang. Ze is graag creatief bezig en kijkt niet alleen naar het resultaat van het knutselwerkje maar ook of het kind het een toffe én leerrijke activiteit vind. Ze volgt graag de ontwikkeling van het kind want elk kind is uniek en ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo. Shana geeft de kinderen graag een welkomsgevoel zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich volop kunnen ontwikkelen.

Contact met de ouders vindt ze zeer belangrijk zodat zij ook weten hoe de dag is verlopen is. Het kind en de ouders met een lach naar huis zien gaan geeft haar zelf ook een lach! 

Fien De coninck

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Gentstraat

Fien, 24 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie. Van jongs af aan hielp ze haar mama, die thuis onthaalmoeder was, mee met het begeleiden en verzorgen van de allerkleinsten. Van daaruit is haar passie voor het ondersteunen van kinderen ontstaan. Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.

Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Fien is vaste begeleidster bij de baby’s en coördineert de dagelijkse werking van de kinderopvang in de Gentstraat.

Evita Rogiest

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Evita is 22 jaar en woont in Zelzate. Na haar specialisatiejaar kinderzorg deed zij direct ervaring op in het werkveld.

Evita vindt het belangrijk dat ieder kind ontwikkelt op zijn eigen tempo. Ze stuurt kinderen graag bij in hun ontwikkeling en krijgt voldoening van hun groeiproces. De communicatie met de ouders vindt zij heel leuk en belangrijk.

Evita komt steeds met een brede glimlach naar Pimpampukje om de kinderen een leuke, leerrijke dag te laten beleven

Evita is vaste begeleidster bij de baby’s.

 

Tiana Berth

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 20 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. Tiana deed één van haar stages in Pimpampukje. Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Tiana is 100% van mening dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten.

Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Het gevoel en de beleving achter een activiteit vindt Tiana het belangrijkste.
Tiana staat elke dag met een smile in de kinderopvang want tis is haar droomjob.

Tiana is vaste begeleidster bij de baby’s en de peuters.

Zeliha Duran

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Zeliha woont in Oostakker, is getrouw en mama van een 3-jarige dochter.
Ze haalde haar diploma Sociaal Technische Wetenschappen en heeft reeds in verschillende sectoren gewerkt. 
Sinds de geboorte van haar dochter wist ze dat ze verder wilde werken met kinderen en het liefst de allerkleinsten.

Als jong kind was Zeliha al heel zorgend naar andere kinderen toe. Het doet haar veel plezier om een belangrijke rol te spelen en een kind positief te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling.

 

 

Steffie van der Aa

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Steffie is 22 jaar en werkte eerder als vakantiejob bij Pimpampukje.  Aangezien zij de juiste ingesteldheid heeft om met kinderen te werken kreeg zij de kans om vast aan de slag te gaan bij Pimpampukje.

Steffie vindt het belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten. ze doet er alles aan om de kinderen spelenderwijs te laten ontwikkelen op eigen tempo. 
Ze vindt het leuk om te knutselen met de kinderen en ook voor verhaaltjes zijn de kinderen bij Steffie aan het juiste adres! 

Ze heeft altijd een hart gehad voor kinderen en ze vind het fantastisch om hen te verzorgen en dingen bij te leren.

Steffie is vaste begeleidster bij de peuters.


Steffi Van Hoorde

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Steffi is 20 jaar en woont in Oostakker. Nadat ze is afgestudeerd als kinderverzorgster is ze direct in het werkveld gedoken om te doen wat ze graag doet: tussen de kinderen staan. 

 Het motto van Steffi is “een kind zal zich het best ontwikkelen wanneer het zich goed in zijn vel voelt”. Daarom is het voor Steffi belangrijk dat alle kinderen genieten van een leuke tijd bij Pimpakpukje. Het gevoel dat ze steeds bij haar terecht kunnen helpt de kinderen hier zeker en vast bij. 

 

 Steffi komt graag naar het werk om jullie kinderen mee te helpen bij een positieve ontwikkeling en ervoor te zorgen dat je met een lach kan terugblikken naar de beginjaren bij bestaan van jouw kindje. Een lach op het gezichtje van een kind maakt haar enorm gelukkig!

Steffi is begeleidster zowel bij de baby’s als de peuters.