Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke | Leefgroepbegeleidster

Voor Tifany is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio.

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spellend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven. Tifany staat zelf ook in de leefgroepen van beide locaties.

Hannah Vanoverschelde

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Hannah is 25 jaar en woont in Gent. Na het afronden van haar studies master in de pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek staat ze sinds enkele jaren liefst van al in de kinderopvang. Ze geniet van de schattige snoetjes van de kindjes, maar daarnaast vindt ze het belangrijk om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ze streeft ernaar een veilige basis/haven te vormen voor de kinderen van waaruit ze kunnen ontdekken en waarnaar ze steeds kunnen terugkeren.

Hannah is voorstander van open en transparante communicatie en staat daarom altijd klaar voor vragen, bedenkingen of een fijne babbel.

 

Hannah coördineert de dagelijkse werking van de kinderopvang in de Orchideestraat.

Benedicte Van Haute

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Benedicte is 28 jaar en woont met haar vriend en haar zoontje in Lokeren. Omdat haar hart bij kinderen ligt, is ze na het behalen van haar diploma geschiedenis aan de KU Leuven de opleiding Begeleider in de kinderopvang gestart bij VSPW Kortrijk. Benedicte is creatief, leergierig en benadert elk kind als uniek persoontje. 
Benedicte is reeds vaste begeleidster sinds de start van Pimpampukje. Ze is ondertussen mama van 2 zoontjes.

Kinderen zien groeien en ontwikkelen, elk op hun eigen manier, vindt ze bijzonder. 

Eveline Fransen

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Eveline is 20 jaar en woont in Sint-Amandsberg. Na haar afstudeerstage kinderzorg in Pimpampukje begon zij als vaste begeleidster in onze kinderopvang.

Eveline vindt het belangrijk dat alles op het tempo van het kind gebeurd, want ieder kind is uniek. Knutselen met de kinderen doet ze heel graag. De breng -en afhaal momenten met ouders vindt ze belangrijk zodat de ouders precies weten hoe de dag van hun kleine sloeber is verlopen. Eveline komt elke dag met veel enthousiasme werken, de kinderen geven haar energie en een lach op haar gezicht!

Insaf Ben Nejma

Student-Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Insaf is een 26-jarige orthopedagogie studente met een hart voor kinderen. Naast haar studentenjob als begeleider bij pimpampukje helpt ze lagere schoolkinderen met leerproblemen, en doet ze ook aan vrijwilligerswerk.

Ze vindt het belangrijk dat kinderen kunnen leren op een leuke en speelse manier, en dat past ze ook toe in haar begeleiding.  Elk kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier, en eigen tempo.

Eén van Insaf haar kwaliteiten is het toveren van een glimlach op de kinderen hun gezicht en daar haalt ze ook haar voldoening uit. 

Fien De conick

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Fien, 24 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie. Van jongs af aan hielp ze haar mama, die thuis onthaalmoeder was, mee met het begeleiden en verzorgen van de allerkleinsten. Van daaruit is haar passie voor het ondersteunen van kinderen ontstaan. Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.

Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Evita Rogiest

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat én Gentstraat

Evita is 21 jaar en woont in Oostakker. Na haar specialisatiejaar kinderzorg deed zij direct ervaring op in het werkveld.

Evita vindt het belangrijk dat ieder kind ontwikkelt op zijn eigen tempo. Ze stuurt kinderen graag bij in hun ontwikkeling en krijgt voldoening van hun groeiproces. De communicatie met de ouders vindt zij heel leuk en belangrijk.

Evita komt steeds met een brede glimlach naar Pimpampukje om de kinderen een leuke, leerrijke dag te laten beleven.

Steffie van der Aa

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Steffie is 22 jaar en werkte eerder als vakantiejob bij Pimpampukje.  Aangezien zij de juiste ingesteldheid heeft om met kinderen te werken kreeg zij de kans om vast aan de slag te gaan bij Pimpampukje.

Steffie vindt het belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten. ze doet er alles aan om de kinderen spelenderwijs te laten ontwikkelen op eigen tempo.

Ze heeft altijd een hart gehad voor kinderen en ze vind het fantastisch om hen te verzorgen en dingen bij te leren.

Vacatures

Voor onze nieuwe vestiging in de Gentstraat zijn we op termijn op zoek naar verschillende kinderbegeleidster. Heeft u interesse om begeleidster te worden bij Pimpampukje en heeft u een passie voor kinderen? 

Stuur uw CV en motivatiebrief naar: Vacature@pimpampukje.be