Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke

Tifany is 30 jaar en voor haar is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio. Tifany werd in 2022 trotse mama van een zoontje, Elano. 

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven.

Fien

Leefgroepbegeleidster en pedagogische medewerker Orchideestraat

Fien, 26 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie.
Fien werkte al bijna 2 jaar in  Pimpampukje als begeleider en locatieverantwoordelijke. Daarna ging ze een nieuwe uitdaging aan als klantenbeheerder bij opgroeien voor kinderopvang en als ondersteuner voor kinderen met een beperking in het gewoon onderwijs. Ze miste het werken met de kleine kindjes en ontdekte zo dat haar hart toch bij de kinderopvang ligt.
Nu staat Fien in de leefgroep en ondersteunt het team als pedagogisch medewerker.

Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.
Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Shana

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

 Shana is 24 jaar en woont in Lokeren. Ze is afgestuurd als Kinderverzorgster en Zorgkundige. Daarna heeft ze nog twee jaar verpleegkundige gestudeerd maar haar hart lag bij de jongste kinderen.

Ze werkt ondertussen al twee jaar bij Pimpampukje met heel haar hart, ze heeft daartussen ook ergens anders gewerkt maar miste de werking en visie van Pimpampukje.

Shana is graag creatief bezig maar laat de kindjes ook
graag creatief bezig zijn. Dit kan op alle vlakken zijn niet alleen knutselen maar boekjes lezen, spelletjes spelen, liedjes zingen enz..

Ze vind het ook belangrijk dat ieder kind zijn eigen
ontplooiing kansen krijgt en ieder kind zich veilig en geliefd voelt in de opvang en met een lach binnen komt en met een lach terug naar huis gaat.

Contact naar de ouders vindt Shana ook zeer belangrijk
zoals het dagverloop van je kindje maar ook met andere vragen of even je hart luchten kan je ook altijd terecht bij haar!

Wat haar zo blij maakt in haar job is de kindjes zo te zien opgroeien vanaf de eerste dag dat ze binnen komen tot aan de dag dat ze klaar zijn voor school. 

Shannon

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shannon is 22 jaar en woon in Oostakker. Ze studeerde in het middelbaar af in de richting Jeugd- en gehandicaptenzorg. Daarna heeft ze een jaartje Toegepaste psychologie gestudeerd, maar ze besefte al snel dat ze toch liever haar droom wou nagaan om bij kindjes te werken. Ze volgde een opleiding in het volwassenonderwijs voor kinderbegeleidster.

Ze vind het belangrijk dat er naar elk kindje individueel gekeken wordt, want elk kind is uniek. Ze vind het fijn om elk kind op zijn/haar eigen tempo te zien ontwikkelen en nieuwe dingen bij te zien leren. Daarnaast vind ze het heel belangrijk dat elk kind evenwaardig en met respect behandelt wordt. Shannon wilt ook dat elk kindje zich goed kan voelen in de opvang waardoor het kindje met veel zin en enthousiasme naar de opvang komt. 

Goede communicatie met de ouders is voor Shannon ook belangrijk. Dit zorgt voor een goede samenwerking tussen de ouders en de opvang. 

Tamaïca

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Tamaïca is 23 jaar en woont in Wondelgem. Van jongs af aan wist ze al dat ze wou werken met kinderen. Ze twijfelde in welke richting ze wou gaan. Na 2 jaar de opleiding bachelor lager onderwijs gevolgd te hebben, heeft ze 100% gekozen om te werken met baby’s en peuters. Ze merkte al snel dat dit meer haar ding was en doet dit ook met volle goesting.

Tamaïca geniet met volle teugen om bezig te zijn met jullie kinderen. Ze vindt het heel belangrijk dat ieder kind zich geliefd en veilig voelt in de opvang en dat is prioriteit voor haar. 

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en dit is zeker oké. Tamaïca wordt er vrolijk van wanneer kinderen iets bijleren en een succeservaring ervaren.
Ze vindt het proces dat een kind doorstaat belangrijker dan het product. Tamaïca komt altijd met een glimlach en volle goesting naar pimpampukje aangezien ze echt haar roeping gevonden heeft in de kinderopvang. 

Shania

Logistieke medewerker Orchideestraat

Shania volgt momenteel via het volwassenonderwijs de opleiding Begeleider in de kinderopvang. Zij zal het volledige schooljaar op maandag en dinsdag werken in Pimpampukje Orchideestraat. Onder de begeleiding van de vaste medewerkers zal ze bij ons ervaring opdoen en is ze een extra paar handen in onze leefgroep.

Duygu

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Duygu, 25 jaar, is afgestudeerd als kinderverzorgster in Antwerpen. 

Na 2 jaar in Antwerpen gewerkt te hebben als kinderbegeleidster, besloot ze om ook aan haar eigen gezin te starten en nam een grote stap. Ze is getrouwd en verhuist naar Lochristi, Gent. Daarna ging ze aan de slag bij Pimpampukje.

Na haar studies heeft ze 1 jaar kleuteronderwijs gevolgt maar werktte toch liever met de allerkleinste. Daar had ze meer kriebels in haar buik. 

Duygu vindt het belangrijk om aan elk kind te laten voelen dat ze uniek zijn. Elk kind krijgt evenveel liefde, troost en aandacht. Ook vind ze belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten.

De kinderen zien groeien, verder ontwikkelen en het ontdekken van de wereld daar wordt ze heel gelukkig van. Ze staat elke dag klaar met een grote glimlach voor de kinderen en de ouders. 

 

Tiana

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 22 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. 

Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Ze is er 100% van overtuigt dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten. Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Tiana vindt het gevoel (van de kids) achter een activiteit belangrijker dan het resultaat / de oorspronkelijk opdracht zelf. Tiana komt elke dag met een smile naar pimpampukje aangezien werken met kinderen echt haar droomjob is.

Thalita

Logistieke medewerker Gentstraat

Thalita volgt momenteel via het volwassenonderwijs de opleiding logistiek medewerker. Zij zal het volledige schooljaar op maandag en dinsdag werken in Pimpampukje Gentstraat en het team ondersteunen bij logistieke taken maar ook een extra paar handen zijn in de leefgroep. Daarna zal ze doorgroeien naar de opleiding begeleider in de kinderopvang.

Naomi

Leefgroepbegeleider Gentstraat

Naomi is 23 jaar en woont in Lievegem.

Nadat ze was afgestudeerd als kinderverzorgster heeft ze nog even kleuteronderwijs gevolgd, al snel ontdekte
ze dat haar hart bij de allerkleinsten lag. Ondertussen heeft ze al heel wat ervaring opgelopen in andere opvangen.

Daarnaast ging Naomi al van kleins af aan gaan babysitten en gaf jarenlang leiding in een jeugdbeweging KLJ. De passie is erg groot voor het werken met kinderen. 

Naomi krijgt heel veel voldoening van het zien lachen, groeien en ontwikkelen van de kinderen. Ze vindt het belangrijk dat elk kind op hun eigen tempo kan ontwikkelen in een omgeving waar ze zich thuis voelen.

Elke dag staat Naomi met een lach en veel enthousiasme klaar om de kindjes en ouders te verwelkomen.

 

Sophie

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Sophie is 24 jaar en afgestudeerd aan Artvelde Hogeschool in de Bachelor Pedagogie van het jonge kind.

In haar opleiding heeft ze gezien hoe belangrijk het is om uit te gaan van de talenten van ieder kind en ouders te betrekken binnen de opvang. Daarom vindt ze het belangrijk om de talenten van de kinderen te ontlokken aan de hand van activiteiten.

Daarnaast ziet ze de ouder als de eerste opvoeder van hun kind en vindt ze het heel belangrijk om te luisteren naar hun noden en dit door te trekken in de werking. Sophie behandelt elk kind als een uniek kind en ga uit van de krachten van het kind en niet de tekortkomingen. Elke dag staat ze met veel enthousiasme paraat om jullie kinderen een fijne dag te bezorgen