Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke

Tifany is 30 jaar en voor haar is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio. Tifany werd in 2022 trotse mama van een zoontje, Elano. 

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven.

Fien

Pedagogische ondersteuner en vlinder Gentstraat en Orchideestraat

Fien, 26 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie.
Fien werkte al bijna 2 jaar in  Pimpampukje als begeleider en locatieverantwoordelijke. Daarna ging ze een nieuwe uitdaging aan als klantenbeheerder bij opgroeien voor kinderopvang en als ondersteuner voor kinderen met een beperking in het gewoon onderwijs. Ze miste het werken met de kleine kindjes en ontdekte zo dat haar hart toch bij de kinderopvang ligt.
Nu ondersteunt Fien de teams als pedagogisch medewerker waarbij ze een extra paar handen op de werkvloer is maar ook pedagogische begeleiding geeft.

Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.
Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Shana

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

 Shana is 24 jaar en woont in Lokeren. Ze iss afgestuurd als Kinderverzorgster en Zorgkundige. Daarna heeft ze nog twee jaar verpleegkundige gestudeerd maar haar hart lag bij de jongste kinderen.

Ze werkt ondertussen al twee jaar bij Pimpampukje met heel haar hart, ze heeft daartussen ook ergens anders gewerkt maar miste de werking en visie van Pimpampukje.

Shana is graag creatief bezig maar laat de kindjes ook
graag creatief bezig zijn. Dit kan op alle vlakken zijn niet alleen knutselen maar boekjes lezen, spelletjes spelen, liedjes zingen enz..

Ze vind het ook belangrijk dat ieder kind zijn eigen
ontplooiing kansen krijgt en ieder kind zich veilig en geliefd voelt in de opvang en met een lach binnen komt en met een lach terug naar huis gaat.

Contact naar de ouders vindt Shana ook zeer belangrijk
zoals het dagverloop van je kindje maar ook met andere vragen of even je hart luchten kan je ook altijd terecht bij haar!

Wat haar zo blij maakt in haar job is de kindjes zo te zien opgroeien vanaf de eerste dag dat ze binnen komen tot aan de dag dat ze klaar zijn voor school. 

Shannon

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shannon is 21 jaar en woon in Oostakker. Ze studeerde in het middelbaar af in de richting Jeugd- en gehandicaptenzorg. Daarna heeft ze een jaartje Toegepaste psychologie gestudeerd, maar ze besefte al snel dat ze toch liever haar droom wou nagaan om bij kindjes te werken. Ze volgde een opleiding in het volwassenonderwijs voor kinderbegeleidster.

Ze vind het belangrijk dat er naar elk kindje individueel gekeken wordt, want elk kind is uniek. Ze vind het fijn om elk kind op zijn/haar eigen tempo te zien ontwikkelen en nieuwe dingen bij te zien leren. Daarnaast vind ze het heel belangrijk dat elk kind evenwaardig en met respect behandelt wordt. Shannon wilt ook dat elk kindje zich goed kan voelen in de opvang waardoor het kindje met veel zin en enthousiasme naar de opvang komt. 

Goede communicatie met de ouders is voor Shannon ook belangrijk. Dit zorgt voor een goede samenwerking tussen de ouders en de opvang. 

Femke

Logistieke medewerker Orchideestraat

Femke volgt momenteel via het volwassenonderwijs de opleiding logistiek medewerker. Zij zal het volledige schooljaar op maandag en dinsdag werken in Pimpampukje Orchideestraat en het team ondersteunen bij logistieke taken maar ook een extra paar handen zijn in de leefgroep. Daarna zal ze doorgroeien naar de opleiding begeleiding in de kinderopvang.

Cynthia

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Cynthia 28 jaar wonende te Gent en is van opleiding zorgkundige en zal zich nog verder bijscholen. Ze deed al reeds eerdere ervaring op in een kinderdagverblijf. Daar naast babysit ze al jaren zowel als vaste babysitter en ook occasioneel. Ook in binnen- en buitenland is ze de afgelopen jaren al  au-pair geweest. Naast haar interesse in het opgroeiende kind heeft ze ook een passie voor mode en sport.

Persoonlijk vindt Cynthia communicatie het belangrijkste van allemaal en dit van jongs af aan! Vandaar dat ze haar best doet om steeds open en eerlijk te communiceren. Verder vindt ze het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te ontdekken en te leren op elke leeftijd.

Cynthia is dus steeds te vinden voor een nieuwe uitdaging. En wat is er dagelijks meer uitdagender dan het zorgen en begeleiden van kinderen. 

Duygu

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Duygu, 24 jaar, is afgestudeerd als kinderverzorgster in Antwerpen. 

Na 2 jaar in Antwerpen gewerkt te hebben als kinderbegeleidster, besloot ze om ook aan haar eigen gezin te starten en nam een grote stap. Ze is getrouwd en verhuist naar Lochristi, Gent. Daarna ging ze aan de slag bij Pimpampukje.

Na haar studies heeft ze 1 jaar kleuteronderwijs gevolgt maar werktte toch liever met de allerkleinste. Daar had ze meer kriebels in haar buik. 

Duygu vindt het belangrijk om aan elk kind te laten voelen dat ze uniek zijn. Elk kind krijgt evenveel liefde, troost en aandacht. Ook vind ze belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten.

De kinderen zien groeien, verder ontwikkelen en het ontdekken van de wereld daar wordt ze heel gelukkig van. Ze staat elke dag klaar met een grote glimlach voor de kinderen en de ouders. 


Tiana

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 22 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. 

Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Ze is er 100% van overtuigt dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten. Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Tiana vindt het gevoel (van de kids) achter een activiteit belangrijker dan het resultaat / de oorspronkelijk opdracht zelf. Tiana komt elke dag met een smile naar pimpampukje aangezien werken met kinderen echt haar droomjob is.

Thalita

Logistieke medewerker Gentstraat

Thalita volgt momenteel via het volwassenonderwijs de opleiding logistiek medewerker. Zij zal het volledige schooljaar op maandag en dinsdag werken in Pimpampukje Gentstraat en het team ondersteunen bij logistieke taken maar ook een extra paar handen zijn in de leefgroep. Daarna zal ze doorgroeien naar de opleiding begeleider in de kinderopvang.

Allison

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat/Gentstraat

Allison is 26 jaar en werkte reeds 3 jaar in de buitenschoolse opvang. Nu wilt ze haar kennis en ervaring delen met de jongere kinderen.

More info coming soon

 

 

 

 

Jana

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

 

Jana is 23 jaar en woont in Knesselare. Ze studeerde af aan haar 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer. Haar droom om iets te doen met kinderen heeft ze daarna waargemaakt door aan het volwassenonderwijs kinderzorg te studeren. Tijdens haar studies liep ze werkstage bij Pimpampukje voor 6 maand. Na haar zoektocht naar een job in de buurt na haar studies kwam ze vast in dienst bij Pimpampukje.

 

Ze vindt het welbevinden van elk kind heel belangrijk en stelt dit ook op de eerste plaats. 

 

Ze vindt het belangrijk dat zowel kind, ouder als haar collega’s zich goed voelen in de opvang. Dit aan de hand van open communicatie, eerlijk en wederzijds respect.

 

Naomi

Leefgroepbegeleider Gentstraat

Naomi is 23 jaar en woont in Lievegem.

Nadat ze was afgestudeerd als kinderverzorgster heeft ze nog even kleuteronderwijs gevolgd, al snel ontdekte
ze dat haar hart bij de allerkleinsten lag. Ondertussen heeft ze al heel wat ervaring opgelopen in andere opvangen.

Daarnaast ging Naomi al van kleins af aan gaan babysitten en gaf jarenlang leiding in een jeugdbeweging KLJ. De passie is erg groot voor het werken met kinderen. 

Naomi krijgt heel veel voldoening van het zien lachen, groeien en ontwikkelen van de kinderen. Ze vindt het belangrijk dat elk kind op hun eigen tempo kan ontwikkelen in een omgeving waar ze zich thuis voelen.

Elke dag staat Naomi met een lach en veel enthousiasme klaar om de kindjes en ouders te verwelkomen.

 

Sophie

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Sophie is 23 jaar en afgestudeerd aan Artvelde Hogeschool in de Bachelor Pedagogie van het jonge kind.

More info coming soon