Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke

Tifany is 29 jaar en voor haar is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio. Tifany werd in 2022 trotse mama van een zoontje. 

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven.

Shana

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat


Shannon

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shannon is 21 jaar en woon in Oostakker. Ze studeerde in het middelbaar af in de richting Jeugd- en gehandicaptenzorg. Daarna heeft ze een jaartje Toegepaste psychologie gestudeerd, maar ze besefte al snel dat ze toch liever haar droom wou nagaan om bij kindjes te werken. Ze volgde een opleiding in het volwassenonderwijs voor kinderbegeleidster.

Ze vind het belangrijk dat er naar elk kindje individueel gekeken wordt, want elk kind is uniek. Ze vind het fijn om elk kind op zijn/haar eigen tempo te zien ontwikkelen en nieuwe dingen bij te zien leren. Daarnaast vind ze het heel belangrijk dat elk kind evenwaardig en met respect behandelt wordt. Shannon wilt ook dat elk kindje zich goed kan voelen in de opvang waardoor het kindje met veel zin en enthousiasme naar de opvang komt. 

Goede communicatie met de ouders is voor Shannon ook belangrijk. Dit zorgt voor een goede samenwerking tussen de ouders en de opvang. 

Cynthia

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Cynthia 28 jaar wonende te Gent is van opleiding zorgkundige en zal zich nog verder bijscholen. Ze deed al reeds eerdere ervaring op in een kinderdagverblijf. Daar naast babysit ze al jaren zowel als vaste babysitter en ook occasioneel. Ook in binnen- en buitenland is ze de afgelopen jaren al  au-pair geweest. Naast haar interesse in het opgroeiende kind heeft ze ook een passie voor mode en sport.

Persoonlijk vindt Cynthia communicatie het belangrijkste van allemaal en dit van jongs af aan! Vandaar dat ze haar best doet om steeds open en eerlijk te communiceren. Verder vindt ze het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te ontdekken en te leren op elke leeftijd.

Cynthia is dus steeds te vinden voor een nieuwe uitdaging. En wat is er dagelijks meer uitdagender dan het zorgen en begeleiden van kinderen. 

 

Lindsey

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Lindsey 29 jaar woont in Ertvelde, afgestudeerd als zorgkundige en heeft twee kindjes.

Ze hecht enorm belang aan het uitvoeren van zorg  op maat en de geborgenheid kunnen geven aan de kindjes. Ze wilt dat de kindjes zich veilig voelen bij ons in de opvang.

Ze heeft 2 jaar gewerkt als zorgkundige in een woon zorg centrum met het laatste jaar animatie, dus voor activiteiten ben je bij haar aan het juiste adres, activiteiten geven in thema’s is haar doel.

Lindsey wou een nieuwe weg inslaan en heeft gekozen om te werken met kinderen daarbij vindt ze de groei en ontwikkeling van kinderen een zeer mooie puzzel om samen te maken.

Om een puzzel te maken heb je verschillende stukjes nodig en zo is het ook met de ontwikkeling van een kind, leren lopen, leren groeien, leren ontwikkelen, leren zichzelf ontdekken dat is het doel van de puzzel en graag zet ze zich dan ook 100% in om de puzzel samen met jouw kind volledig af te maken…

Lindsey vindt het belangrijk dat jouw kindje graag naar de opvang komt en elke dag iets bijleert en met een leuk gevoel naar huis gaat en kan vertellen aan de ouders wat ze die dag geleerd hebben of gemaakt hebben..

Lindsey is vaste begeleidster bij de baby’s. 

Duygu

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Duygu, 24 jaar, is afgestudeerd als kinderverzorgster in Antwerpen. 

Na 2 jaar in Antwerpen gewerkt te hebben als kinderbegeleidster, besloot ze om ook aan haar eigen gezin te starten en nam een grote stap. Ze is getrouwd en verhuist naar Lochristi, Gent. Daarna ging ze aan de slag bij Pimpampukje.

Na haar studies heeft ze 1 jaar kleuteronderwijs gevolgt maar werktte toch liever met de allerkleinste. Daar had ze meer kriebels in haar buik. 

Duygu vindt het belangrijk om aan elk kind te laten voelen dat ze uniek zijn. Elk kind krijgt evenveel liefde, troost en aandacht. Ook vind ze belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten.

De kinderen zien groeien, verder ontwikkelen en het ontdekken van de wereld daar wordt ze heel gelukkig van. Ze staat elke dag klaar met een grote glimlach voor de kinderen en de ouders. 

Duygu is vaste begeleidster bij de baby’s. 

Britt

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Britt is 21 jaar en volgende bij Syntra de opleiding tot verantwoordelijke kinderopvang. Na meerdere jaren vakantiejobs te doen in de kinderopvang startte ze als vaste begeleider bij Pimpampukje

More info coming soon

 

Allison

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat/Gentstraat

Allison is 26 jaar en werkte reeds 3 jaar in de buitenschoolse opvang. Nu wilt ze haar kennis en ervaring delen met de jongere kinderen.

More info coming soon

 

 

 

 

Tiana

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 21 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. 

Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Ze is er 100% van overtuigt dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten. Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Tiana vindt het gevoel (van de kids) achter een activiteit belangrijker dan het resultaat / de oorspronkelijk opdracht zelf. Tiana komt elke dag met een smile naar pimpampukje aangezien werken met kinderen echt haar droomjob is.

Tiana is vaste begeleidster bij de peuters.

Hanne

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Hanne is 21 jaar en woont in Lokeren. Na het behalen van haar diploma als opvoedster deed ze een half jaar ervaring op in een kinderdagverblijf en deed daarna een specialisatiejaar zorgkundige. Na dit jaar miste ze het om met kinderen te werken, ging haar droom achterna en zo kwam ze terecht bij Pimpampukje.

Het verzorgen en animeren van kinderen ligt volledig in haar aard. Hierbij staat centraal dat kinderen zich veilig kunnen voelen door voorspelbaarheid en liefde zonder voorwaarden.

Ze houdt ervan om kleintjes te zien ontwikkelen, vooruitgaan en de wereld te zien ontdekken.

Hanne is vaste begeleidster bij de peuters.