Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke

Tifany is 29 jaar en voor haar is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio.

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven.

Sandy Niessen

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Sandy is 27 jaar en woont in Sint-Niklaas. Ze heeft een zoontje van 4 maanden.

Na haar studies Bachelor in de orthopedagogie besloot ze te gaan werken met mensen met een beperking. Al snel had ze door dat ze toch iets miste in haar job, dus is ze de weg van de kindjes ingeslaan. Ze streeft naar een goede pedagogische aanpak voor de kleintjes zodat zij ten volle kunnen ontplooien. Alsook wil zij graag de ouders ondersteunen in hun opvoedingsvragen.

Voor Sandy is ieder kind uniek, een persoonlijke aanpak krijgt dan ook, in de mate van het mogelijke, haar voorkeur. Ze wilt dat ieder kind zich veilig voelt in de opvang en dat ze zichzelf kunnen zijn.

Aangezien Sandy zelf mama is, weet ze als geen ander dat het van groot belang is dat je als ouder uw kind met een gerust gevoel kan weg brengen naar de opvang. Dit is immers de allereerste grote stap in het proces van ‘loslaten’. Je kindje zet zijn of haar eerste stapjes naar het opgroeien en ontwikkelen van hun ‘persoon’.

Communicatie is daarom voor Sandy één van de belangrijkste peilers in de kinderopvang. Zowel de communicatie tussen de begeleiders alsook die met de ouders. Ouders zijn immers de nummer één opvoeder in de ontwikkeling van hun kinderen. Aarzel daarom zeker niet om haar aan te spreken bij vragen, opmerkingen of als je je hart eens wilt luchten.

Sandy coördineert de volledige werking van Pimpampukje Orchideestraat en staat tevens ook in de leefgroep.

Shana Vermoens

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shana is 23 jaar en woont in Lokeren. Na het behalen van haar diploma Kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg heeft Shana nog twee jaar verpleging gestudeerd. Maar haar hart lag bij de kinderen en de kinderopvang. Ze is graag creatief bezig en kijkt niet alleen naar het resultaat van het knutselwerkje maar ook of het kind het een toffe én leerrijke activiteit vind. Ze volgt graag de ontwikkeling van het kind want elk kind is uniek en ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo. Shana geeft de kinderen graag een welkomsgevoel zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich volop kunnen ontwikkelen.

Contact met de ouders vindt ze zeer belangrijk zodat zij ook weten hoe de dag is verlopen is. Het kind en de ouders met een lach naar huis zien gaan geeft haar zelf ook een lach! 

Jana Van de keere

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Jana is 22 jaar en woont in Eeklo. Ze studeert momenteel kinderzorg aan Vspw Gent. Ze heeft al jaren een droom om met kinderen te werken en die droom komt nu uit. 

 

Ze leert graag de kindjes nieuwe dingen bij en speelt in op hun interesses. Ze vindt het belangrijk om zowel de kinderen als de ouders goed te leren kennen om een goede situatie te creëren tussen de thuis en opvangomgeving van het kind.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fien De coninck

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Gentstraat

Fien, 25 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie. Van jongs af aan hielp ze haar mama, die thuis onthaalmoeder was, mee met het begeleiden en verzorgen van de allerkleinsten. Van daaruit is haar passie voor het ondersteunen van kinderen ontstaan. Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.

Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Fien is vaste begeleidster bij de baby’s en coördineert de dagelijkse werking van de kinderopvang in de Gentstraat.

Hanne Van Kerkhove

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Hanne is 21 jaar en woont in Lokeren. Na het behalen van haar diploma als opvoedster deed ze een half jaar ervaring op in een kinderdagverblijf en deed daarna een specialisatiejaar zorgkundige. Na dit jaar miste ze het om met kinderen te werken, ging haar droom achterna en zo kwam ze terecht bij Pimpampukje.

Het verzorgen en animeren van kinderen ligt volledig in haar aard. Hierbij staat centraal dat kinderen zich veilig kunnen voelen door voorspelbaarheid en liefde zonder voorwaarden.

Ze houdt ervan om kleintjes te zien ontwikkelen, vooruitgaan en de wereld te zien ontdekken.

Hanne is vaste begeleidster bij de peuters en de baby’s.

Duygu Aydogan

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Duygu, 24 jaar, is afgestudeerd als kinderverzorgster in Antwerpen. 

Na 2 jaar in Antwerpen gewerkt te hebben als kinderbegeleidster, besloot ze om ook aan haar eigen gezin te starten en nam een grote stap. Ze is getrouwd en verhuist naar Lochristi, Gent. Daarna ging ze aan de slag bij Pimpampukje.

Na haar studies heeft ze 1 jaar kleuteronderwijs gevolgt maar werktte toch liever met de allerkleinste. Daar had ze meer kriebels in haar buik. 

Duygu vindt het belangrijk om aan elk kind te laten voelen dat ze uniek zijn. Elk kind krijgt evenveel liefde, troost en aandacht. Ook vind ze belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten.

De kinderen zien groeien, verder ontwikkelen en het ontdekken van de wereld daar wordt ze heel gelukkig van. Ze staat elke dag klaar met een grote glimlach voor de kinderen en de ouders. 

Duygu is vaste begeleidster bij de baby’s. 

Shannon Claes

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shannon is 20 jaar en woon in Sint-Lievens-Houtem. Ze studeerde in het middelbaar af in de richting Jeugd- en gehandicaptenzorg. Daarna heeft ze een jaartje Toegepaste psychologie gestudeerd, maar ze besefte al snel dat ze toch liever haar droom wou nagaan om bij kindjes te werken. Ze volgde een opleiding in het volwassenonderwijs voor kinderbegeleidster.

Ze vind het belangrijk dat er naar elk kindje individueel gekeken wordt, want elk kind is uniek. Ze vind het fijn om elk kind op zijn/haar eigen tempo te zien ontwikkelen en nieuwe dingen bij te zien leren. Daarnaast vind ze het heel belangrijk dat elk kind evenwaardig en met respect behandelt wordt. Shannon wilt ook dat elk kindje zich goed kan voelen in de opvang waardoor het kindje met veel zin en enthousiasme naar de opvang komt. 

Goede communicatie met de ouders is voor Shannon ook belangrijk. Dit zorgt voor een goede samenwerking tussen de ouders en de opvang. 

 

Tiana Berth

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 20 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. Tiana deed één van haar stages in Pimpampukje. Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Tiana is 100% van mening dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten.

Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Het gevoel en de beleving achter een activiteit vindt Tiana het belangrijkste.
Tiana staat elke dag met een smile in de kinderopvang want tis is haar droomjob.

Tiana is vaste begeleidster bij de peuters.

Marieke Vanden Bussche

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Marieke 23 jaar en woont in Zelzate. Nadat ze was afgestudeerd aan Hogent met een bachelor Orthopedagogie heeft ze een jaar als opvoedster gewerkt in een internaat in het secundair onderwijs. Toch voelde ze het kriebelen om met jongere kindjes te gaan werken. Marieke is vier jaar leidster geweest in de Chiro van Zaffelare en heeft er altijd van gehouden om kinderen te animeren. Daarom heeft ze dan ook de stap gezet naar de kinderopvang. Ze vindt het geweldig om de kleintjes een lach op hun gezicht te toveren. Marieke is graag een zachtaardige steun en toeverlaat voor de kindjes en probeert ze met veel liefde en op een positieve manier te begeleiden.

Marieke wil de kindjes het gevoel geven dat ze er mogen zijn op hun eigen speciale manier en dat ze bij haar terecht kunnen voor een dikke knuffel als ze het nodig hebben. Daarnaast sta ze ook steeds paraat om samen gekke bekken te trekken natuurlijk! 

Elk kindje is uniek en verdient positieve aandacht. Ze vindt  het dan ook belangrijk om de kindjes aan te moedigen en te motiveren bij het zetten van zowel kleine als grote stappen. Waar ze ook belang aan hecht is dat de kindjes met een veilig en vertrouwd gevoel naar de opvang komen en voldaan en tevreden terug naar huis gaan.

Marieke is vaste begeleidster bij de peuters.