Pimpampukje's Team

Tifany Minnaert

Zaakvoerster | Verantwoordelijke

Voor Tifany is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.

Tifany startte in 2016 met Pimpampukje voor 18 kinderen. Er volgde in 2018 een uitbreiding naar 25 kinderen en in 2019 opende een nieuwe vestiging voor 36 kinderen om zo in te spelen op de opvangnoden in de regio.

Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spelend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.

Momenteel volgt Tifany nog een extra opleiding ‘Bachelor in de Pedagogie van het jonge kind’ in avond- en afstandsonderwijs om nog meer op pedagogisch vlak te kunnen ondersteunen en ontwikkelen. Deze extra kennis en vaardigheden kunnen toegepast worden in de dagelijkse werking, de ondersteuning van het team en natuurlijk ook voor de kinderen en hun ouders.

Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany coördineert de werking van de kinderdagverblijven en zorgt voor pedagogische ondersteuning en begeleiding in beide kinderdagverblijven.

Sandy Niessen

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Sandy is 27 jaar en woont in Sint-Niklaas. Ze heeft een zoontje van 4 maanden.

Na haar studies Bachelor in de orthopedagogie besloot ze te gaan werken met mensen met een beperking. Al snel had ze door dat ze toch iets miste in haar job, dus is ze de weg van de kindjes ingeslaan. Ze streeft naar een goede pedagogische aanpak voor de kleintjes zodat zij ten volle kunnen ontplooien. Alsook wil zij graag de ouders ondersteunen in hun opvoedingsvragen.

Voor Sandy is ieder kind uniek, een persoonlijke aanpak krijgt dan ook, in de mate van het mogelijke, haar voorkeur. Ze wilt dat ieder kind zich veilig voelt in de opvang en dat ze zichzelf kunnen zijn.

Aangezien Sandy zelf mama is, weet ze als geen ander dat het van groot belang is dat je als ouder uw kind met een gerust gevoel kan weg brengen naar de opvang. Dit is immers de allereerste grote stap in het proces van ‘loslaten’. Je kindje zet zijn of haar eerste stapjes naar het opgroeien en ontwikkelen van hun ‘persoon’.

Communicatie is daarom voor Sandy één van de belangrijkste peilers in de kinderopvang. Zowel de communicatie tussen de begeleiders alsook die met de ouders. Ouders zijn immers de nummer één opvoeder in de ontwikkeling van hun kinderen. Aarzel daarom zeker niet om haar aan te spreken bij vragen, opmerkingen of als je je hart eens wilt luchten.

Sandy coördineert de volledige werking van Pimpampukje Orchideestraat en staat tevens ook in de leefgroep.

Shana Vermoens

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Shana is 23 jaar en woont in Lokeren. Na het behalen van haar diploma Kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg heeft Shana nog twee jaar verpleging gestudeerd. Maar haar hart lag bij de kinderen en de kinderopvang. Ze is graag creatief bezig en kijkt niet alleen naar het resultaat van het knutselwerkje maar ook of het kind het een toffe én leerrijke activiteit vind. Ze volgt graag de ontwikkeling van het kind want elk kind is uniek en ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo. Shana geeft de kinderen graag een welkomsgevoel zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich volop kunnen ontwikkelen.

Contact met de ouders vindt ze zeer belangrijk zodat zij ook weten hoe de dag is verlopen is. Het kind en de ouders met een lach naar huis zien gaan geeft haar zelf ook een lach! 

Jana Van de keere

Leefgroepbegeleidster Orchideestraat

Jana is 22 jaar en woont in Eeklo. Ze studeert momenteel kinderzorg aan Vspw Gent. Ze heeft al jaren een droom om met kinderen te werken en die droom komt nu uit. 

Ze leert graag de kindjes nieuwe dingen bij en speelt in op hun interesses. Ze vindt het belangrijk om zowel de kinderen als de ouders goed te leren kennen om een goede situatie te creëren tussen de thuis en opvangomgeving van het kind.  
Evita Rogiest

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Evita is 23  jaar en woont in Zelzate. Na haar specialisatiejaar kinderzorg deed zij direct ervaring op in het werkveld.

Evita vindt het belangrijk dat ieder kind ontwikkelt op zijn eigen tempo. Ze stuurt kinderen graag bij in hun ontwikkeling en krijgt voldoening van hun groeiproces. De communicatie met de ouders vindt zij heel leuk en belangrijk.

Evita komt steeds met een brede glimlach naar Pimpampukje om de kinderen een leuke, leerrijke dag te laten beleven

Evita is vaste begeleidster bij de baby’s.

 

Tiana Berth

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Tiana is 20 jaar en mama van Ayden. Van jongs af aan wist ze al direct dat ze wou werken met kinderen en deze gedachte werd bevestigd vanaf haar 1ste stage in een kinderopvang. Tiana deed één van haar stages in Pimpampukje. Ze geniet er ten volle van om jullie kapoenen te zien groeien, en hun eigen persoontje te zien worden. Tiana is 100% van mening dat je een kind niet moet forceren, dat alles gebeurt op hun eigen tempo. Als mama zelf zijnde weet ze hoe belangrijk het is om je kind in een veilige omgeving ‘achter’ te laten.

Tiana zal er dan ook alles aan doen om zowel de ouders als de kinderen op hun gemak te stellen en hun een goed gevoel te geven. Ze wordt oprecht vrolijk als ze merkt dat de kinderen iets leren uit de activiteiten die hun aangeboden worden. Het gevoel en de beleving achter een activiteit vindt Tiana het belangrijkste.
Tiana staat elke dag met een smile in de kinderopvang want tis is haar droomjob.

Tiana is vaste begeleidster bij de peuters.

Fien De coninck

Locatieverantwoordelijke en leefgroepbegeleidster Gentstraat

Fien, 25 jaar, is afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie. Van jongs af aan hielp ze haar mama, die thuis onthaalmoeder was, mee met het begeleiden en verzorgen van de allerkleinsten. Van daaruit is haar passie voor het ondersteunen van kinderen ontstaan. Veiligheid en geborgenheid bieden vindt Fien belangrijke aspecten bij het begeleiden van kinderen. Daarom wil ze graag een vertrouwensband opbouwen met de kleintjes en ervoor zorgen dat ze zich in een veilige en liefdevolle omgeving kunnen ontplooien tot uniek individu met hun eigen specifieke ondersteuningsnoden.

Ze leerde hoe belangrijk het is om de ouders bij de leefwereld van de kinderen te betrekken. Daarom is voor Fien een open communicatie met de ouders van groot belang.

Fien is vaste begeleidster bij de baby’s en coördineert de dagelijkse werking van de kinderopvang in de Gentstraat.

Steffie van der Aa

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Steffie is 23 jaar en woont in Desteldonk. Ze heeft de juiste ingesteldheid en ging als eerste begeleider aan de slag in Pimpampukje Gentstraat.

Steffie vindt het belangrijk dat ouders hun kleine kapoen met een gerust hart kunnen achterlaten. ze doet er alles aan om de kinderen spelenderwijs te laten ontwikkelen op eigen tempo. 
Ze vindt het leuk om te knutselen met de kinderen en ook voor verhaaltjes zijn de kinderen bij Steffie aan het juiste adres! 

Ze heeft altijd een hart gehad voor kinderen en ze vind het fantastisch om hen te verzorgen en dingen bij te leren.

Steffie is vaste begeleidster bij de peuters en baby’s

 

Naomi Coussens

Leefgroepbegeleidster Gentstraat

Naomi is 22 jaar en woont in Lokeren. Ze studeerde begeleider in de kinderopvang gestudeerd en heeft al reeds meer dan 2 jaar werkervaring in de kinderopvang. Haar droom was altijd al om te gaan werken met kindjes. Haar job in Pimpampukje is dan ook echt een droom die uitkomt. Zelf is ze creatief en vindt ze het super leuk om de kindjes iets bij te leren aan de hand van verschillende activiteiten.

Ze vindt het heel belangrijk dat ouders en de kindjes zich goed voelen. Ze kunnen dan ook altijd terecht bij haar voor een babbel. Naomi is iemand die heel vrolijk is en zal dan er dan ook steeds met een grote glimlach staan. Ze vindt het ook belangrijk dat de kindjes met een glimlach naar huis te zien gaan. 

Naomi is vaste begeleidster bij de peuters en werkt ook flexibel in beide leefgroepen.